Combinația perfectă intre centrale fotovoltaice și plante pe terenurile agricole pentru culturi mai bogate si generare de energie

Oferim soluții in segmentul agrivoltaic

MALMA ENERGY

Ce este sistemul Agrivoltaic

Agrivoltaic presupune combinarea culturilor agricole cu panouri fotovoltaice, instalate cu suficientă înălțime pentru a permite utilajelor să treacă pe dedesubt.

Atunci când alegi panourile fotovoltaice ca sursă de energie regenerabilă și vrei să le montezi pe terenul pe care îl deții, spațiul de sub ele nu mai poate fi folosit în niciun fel.

Consta in instalarea unor sisteme fotovoltaice de producere a energie electrice montate deasupra culturilor și care permit: plantarea fructelor și legumelor, accesul luminii în unele momente ale zilei și umbră la orele în care soarele arde puternic.

Beneficiul este dublu: generezi energie curată și te beneficiind in acelasi timp de o cultură bogată.

MALMA ENERGY

Beneficii

Sistemul agrivoltaic oferă culturilor de fructe și legume suficientă lumină, umiditate și temperaturi potrivite pentru plantare, germinare și dezvoltare:

Plantele, protejate de razele puternice ale soarelui care le pot arde sau deshidrata, devin mici sisteme de răcire.

Ele își deschid porii sau stomata (mic orificiu pe epiderma frunzelor sau a tulpinei plantelor care asigură schimbul de gaze cu mediul exterior și absorbția sau eliminarea apei din plantă) și încep să absoarbă carbon pentru fotosinteză, astfel eliminând apă prin frunze. În final, se creează un microclimat rece.

Panourile fotovoltaice protejeaza plantele

Panourile fotovltiace protejeaza plantele de căldură excesivă, frig și daune UV, crescând astfel randamentul anumitor culturi.

Panourile fotovoltaice isi pierd din eficienta

Panourile fotovoltaice își pot pierde din eficiență dacă temperaturile sunt extrem de ridicate și soarele este puternic. Aici intervin micile sisteme de răcire, adică plantele, care prin transpiratie reușesc să răceasca, panourile și locul de sub ele, protejând panourile de efectele grave ale temperaturilor scăzute.

Panourile fotovoltaice pot ajuta la conservarea resurselor de apa

Pe măsură ce temperaturile globale cresc, panourile pot ajuta, de asemenea, la conservarea resurselor de apă dulce în scădere prin reducerea evaporării atât a plantelor, cât și a solului.

Această abordare nu creează conflicte de utilizare a terenurilor între agricultură și producția de energie, permițând atât operatorilor fotovoltaici să aibă terenuri de calitate, cât și fermierilor să își mărească randamentul culturilor. Acest sistem răspunde principalelor provocări ale dezvoltării durabile, adaugand beneficii reale fermierilor.

Așadar, te bucuri de panouri fotovoltaice mai eficiente, dar și de plante sănătoase.

MALMA ENERGY

Ce oferim

Venim către tine cu soluții adaptate nevoilor tale, ce îți permit să își atingi obiectivele de durabilitate, prin reducerea emisiilor de carbon și a costurilor cu energia electrică, precum și reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă.

Dorim să schimbăm modul în care acestea utilizează energia, prin soluții simple, profitabile și sigure pentru producerea și consumul de energie regenerabilă.

MALMA ENERGY

Descrierea companiei

Compania este specializată în construcția de centrale și parcuri fotovoltaice. De mulți ani lucrăm în format B2B și implementăm proiecte de investiții și construcții în calitate de antreprenor general. La cererea clientului, oferim suport pentru toate procedurile de licențiere și aprobare necesare obținerii unei licențe de producere a energiei electrice și a certificatului de prosumator.

Experiența acumulată în implementarea unor proiecte fotovoltaice pentru companii de top din România printre care: Mega Image, Kaufland, Tenaris și studiile de fezabilitate, realizate pe companii din diverse segmente de activitate (exemplu: Angst), au generat o bună cunoaștere a nevoilor și așteptărilor pieței.

Iată care sunt principalele tipuri de centrale fotovoltaice: 

MALMA ENERGY

Soluțiile noastre constau în:

– Evaluare energetică în baza căreia se pot identifica variante de eficientizare energetică; 

– Propunere soluții de eficientizare energetică: 

  1. parcuri fotovoltaice –  EPC: engineering, procurement, construction 
  2. stocare energie; 
  3. stații de încărcare electrice; 
  4. transformarea căldurii reziduale în electricitate – ciclul Rankine; 
  5. instalații de producere a hidrogenului verde; 
  6. instalații eoliene – studii de fezabilitate PNRR 
  7. clădiri cu zero consum energetic – „green buildings”; 

– Realizăm: audit energetic, SF, PT, DALI 

– Venim cu propuneri de finanțare 

MALMA ENERGY

Vrei energie verde pentru afacerea ta? Hai să discutăm mai multe despre proiectul tău!

Găsim împreună cele mai bune soluții adaptate la nevoile și caracteristicile business-ului tău, astfel încât să te bucuri cât mai repede de reducerea costurilor la energie electrică.

Cui ne adresăm

Oferim soluții complete de implementare a sistemelor fotovoltaice, eoliene și de producere a hidrogenului verde, ce au un impact direct și rapid asupra mediului natural cât și al celor de afaceri. Astfel suntem alături de clienții noștri din aproape toate domeniile de activitate.

CULTURI AGRICOLE

Panourile fotovoltaice sunt montate deasupra culturilor agricole, astfel incat sa permita accesul utilajelor.

Prin instalarea unui sistem de trackere panourile pot urmari direcția soarelui și se pot întoarce în poziție verticală pentru a lăsa ploaia să treacă. In pozitia orizontală, acestea pot limita daunele provocate de intemperii, precum grindina.

În funcție de gradul de înclinare, si de anotimp se poate modifica temperatura solului, reducându-se efectele secetei sau înghețului.

PRODUCTIE DE LEGUME SI FRUCTE

De-a lungul timpului s-a dovedit că fructele și legumele care răspund cel mai bine la tehnologia agrivoltaicelor sunt: salata, merele, roșiile, cireșele, cartofii, afinele, căpșunele, cireșele etc.

LIVEZI

Un sistem agrovoltaic instalat într-o livadă de meri oferă pomilor un mediu mai puțin stresant și cerințe reduse de irigare. Panourile fotovoltaice oferă protecție împotriva daunelor cauzate de îngheț. Umbrirea generata de panouri ar putea fi folosită ca o strategie de rărire a fructelor care poate fi ajustată pe parcursul fiecărui sezon.

Sistemul este indicat pentru culturile de peri, deoarece au nevoie de protecție împotriva grindinii panourile fotovoltaice, putand inlocui plasele de grindina

MALMA ENERGY

De ce sa ne alegi?

Realizăm un serviciu integrat constând în:

- Analiză și dimensionare parcuri fotovoltaice
- Studiu fezabilitate cf HG 907

Pro tehnic (PT)

întocmirea proiectului tehnic la nivel de DTAC (documentație tehnică pentru obținerea avizului de construire) și DE (detalii execuție).

Analiza cost-beneficiu

calcul amortizare investiție, IRR conform HG 907

Instalare, punere în funcțiune, racordare la rețea

Instalare, punere în funcțiune, racordare la rețea

Mentenanță

Gestionare producție de energie – operare parc.

MALMA ENERGY

Cum lucrăm pentru tine

La MALMA, ne concentrăm întotdeauna pe furnizarea de soluții personalizate și suntem alături de clienții noștri pe tot parcursul procesului, începând de la prima etapă și până după implementare.

Analizăm situația existentă

Fiecare afacere are nevoi unice iar acestea trebuie luate în considerare pentru a oferi soluții personalizate de eficiență energetică. De aceea, analizăm cu atenție consumul de energie al fiecărui client, evaluăm nevoile și obiectivele lor și identificăm ce anume trebuie îmbunătățit.

Propunem soluții de eficientizare energetică

Acestea vor acoperi instalarea de centrale fotovoltaice și de sisteme de management al energiei, iluminat eficient din punct de vedere energetic, exploatarea căldurii reziduale, în funcție de nevoile specifice.

Propunem soluții de finanțare

Identificăm programe de finanțare adecvate fiecărei soluții de eficientizare energetică identificată, oferim suport în accesarea fondurilor europene, alegerea surselor de finanțare pentru proiectele de investiții și nu numai.

Ne ocupăm de implementare

Implementarea sistemelor noastre de eficiență energetică este efectuată rapid și cu o perturbare minimă a activităților, astfel încât companiile să poată continua să funcționeze în mod normal, în timp ce beneficiază de economii semnificative la costurile cu energia electrică.

MALMA ENERGY

Rezultatele noastre

35

Proiecte finalizate

96

Clienți mulțumiți

100%

Soluții inovative

100%

echipă specializată

MALMA ENERGY

Discută acum cu echipa MALMA

Pentru a oferi cele mai bune soluții, specialiștii noștri realizează analize detaliate privind obiceiurile de consum, nevoile de energie electrică ale companiei tale și vin cu variante croite fix pentru tine.

Proiectul este realizat special pentru afacerea ta

Cunoști costurile de la început

Te ajutăm să obții finanțarea potrivită

Implementăm soluțiile și ne ocupăm și de mentenanța lor, fiind alături de tine pe toată durata de viață a acestora.

Completează formularul de mai jos și lasă-ne câteva detalii despre ce anume te interesează. În cel mai scurt timp, un consultant MALMA te va contacta!